K.Kowalska

Nutella.
 
 
Äntligen har jag testat att göra hemmagjord Nutella!
Idag, 11 november är det chokladens dag.
 
 
Rosta 150 gram hasselnötter (en påse från Änglamark) på 200 grader i 15-20 minuter. När skalen börjar lossna är nötterna klara.
 
Smält 200 gram choklad (50 % kakaohalt Lindt med cacaonibs) över ett vattenbad.
 
Ta bort så mycket skal som möljigt frän nötterna. Mixa nötterna till en smet.
 
Tillsätt 3 msk honung (svensk honung) och den svala chokladen, blanda. Smaka av med havssalt.
 
Häll på burk och förvara i rumstemperatur.
 
 
 
#1 - biggeros

Den ska jag iaf prova. Tack=)

Svar: Varsågod :), den mörka chokladen går självklart att byta mot mjölkchoklad. Lycka till!
K.Kowalska

#2 - Paulina Suonvieri

ååååh vad gott!!!

//hundredkitchenstories.blogg.se

Svar: Svårt att motstå ;), speciellt när det är så enkelt att göra!
K.Kowalska

#3 - Elina

TACKTACK, ska helt klart testas när alla recept med detta innehåll ska finnas med! ;)

Svar: Enkelt och så gott om man som jag gillar att äta nutella som den är eller på macka :). Ska testa att göra chokladpajerna med nutella och även ha den till pannkakor!
K.Kowalska

#4 - Kamilla

Det här måste jag verkligen testa! Gud va gott det ser ut!!!

http://shapeit.se

Svar: Smakar precis somnutella, fast lite nöttigare och godare med mörkare choklad. Går även bra att använda mjölkchoklad :).
K.Kowalska

#5 - Elina

En fråga: Hur smakar den här med 70% Lindt choklad? Hittade inte 50%... :/

Svar: Tror att det blir bättre med mjölkchoklad, annars blir den nog för besk.
K.Kowalska