FODMAP fas ett, dag 1

 
 
Dagen-D har kommit då jag ska ge mig på att äta enligt FODMAP. Jag har under dryga två år haft mer eller mindre problem med min mage och tarm. Det har gjorts tester hos läkare och allt pekar på IBS. Mitt tarmludd är inte nöjt över kombinationen av stress & mat som den reagerar på med att blåsa upp sig, och ge magsmärtor så att jag inte kan stå upprätt utan bara ligga ner ihopkrupen och vänta ut stormen. Efter att ha börjat följa LCHF-kost så har magen blivit lungnare, men varje gång jag får i mig vetemjöl eller komjölk så slår det till. Tråkigt nog händer det även när jag inte fått i mig dessa, men kanske varit extra stressad. Så, genom att utesluta livsmedel som kan pajja tarmludden ska jag få reda på vad just min mage mår bra av. Första dagen har sett ut såhär:
 
Onsdag 30 september:
Frukost - 9.00
2 glas vatten, banan, jordnötssmör, kokta ägg med havssalt
 
Lunch - 14.00
2 glas vatten, rökt sik, sås (dijonsenap, olivolja, kapris, citron, vitvinsvinäger), sallad (ruccola, bladspenat, mangold), rädisor
 
Middag - 21.30
4 glas vatten, bacon stekt i smör, créme fraiche (laktosfri), röd paprika, fryst basilika, svartpeppar
 

Kommentera här: