GRÖNKÅLSSALLAD med ceasardressing

 
 
Andra veckan som vegetarian ska bli en större utmaning - vi äter veganskt! Så, inga ägg eller mjölkprodukter.
 
 
GRÖNKÅLSSALLAD med ceasardressing
2 portioner - vegansk, laktos- & glutenfri
 
 
Gör först CEASARDRESSINGEN:
 
Ta fram en bunke och lägg i vitlök (2 klyftor) olivolja (2 msk) citronsaft (3 msk) svartpeppar (2 tsk) kapris (2msk) dijonsenap (2 msk) Worstershire sås (2 tsk) vittvinsvinäger (2 msk) samt mixa.
 
Tillsätt rapsolja (2 dl) och mixa till önskad konsistens.
 
 
GRÖNKÅLSSALLAD:
 
Ta fram en stor bunke och lägg i strimlad grönkål (200 g) och blanda med citronsaft (2 msk).
 
Rosta hackade nötter (1 dl, jag använde valnötter).
 
Blanda grönkål, hälften a dressingen, russin (0,5 dl) och servera i skålar.
 
Dressa över resten av dressingen och strö på nötterna.
 

Kommentera här: