KRISPIG TOFU- & BROCCOLI med gurksallad

 
 
Halva februari har gått och vi är inne på tredje veckan som vegetarianer/veganer. Denna rätt är helt vegansk, laktos- & glutenfri. God varm som kall!
 
 
KRISPIG TOFU- & BROCCOLI
4 portioner, laktos- & glutenfritt samt veganskt
 
Hetta upp rapsolja (några dl) i en stekpanna. Blanda maizena (1,1 dl), mjöl (1,1 dl / jag använde glutenfritt), bakpulver (0,5 tsk) och salt (1 tsk). Tillsätt vatten (1,1 dl) och vodka (1,1 dl) samt vispa.
 
Skär tofu (500 g) i mindre bitar och lägg i frityrsmestblandningen. Lägg en bit i taget i pannan och fritera 6 minuter. Lägg över i en form på hushållspapper.
 
Vispa ihop vermot (2 msk), vatten (2msk), buljong (1/4 tärning + 2 msk vatten), soya sås (3 msk), socker (2 smk), sesamolja (1 msk), limejuice (2 tsk), limecest och maizena (2 tsk). 
 
Skär broccoli (500 g) i mindre bitar och wooka i olja tills de fått fin färg. Tillsätt vitlök (4 klyftor), ingeföra (1 msk), salladslökar (6 st, det vita och ljusgröna) och wooka 30 sekunder. Ta bort från pannan.
 
Koka såsen i 30 sekunder och tillsätt den friterade tofun och broccolin samt rostade sesamfrön (2 msk). Salta och servera med gurksalladen!
 
 
GURKSALLAD
 
Skär på ledden gurka (1 st) och banka varje hälft med tex en kavel. Skär i mindre bitar och lägg över i en skål samt salta. Låt stå i kylen 10 minuter. Blanda sesamolja (1 tsk), risvinäger (0,5 tsk) och vitlöksklyftor (2 st). Häll över blandningen på gurkan och servera genast!
 
 
Vegansk utan ägg ~ vegetarisk med ägg
 

Kommentera här: