KRYDDIG MOROTS- & INGEFÄRSSOPPA med pinjenötter

 
 
KRYDDIG MOROTS- & INGEFÄRSSOPPA
4 portioner, laktos- & glutenfritt samt veganskt
 
olivolja (12 msk)
salladslök (1 st)
gul lök (1 st)
vitlök (2 klyftor)
ingefära (efter smak)
kummin (1 tsk)
koriander (0,5 tsk)
sambal olelek (2 msk)
tomatpuré (2 msk)
morötter (1,3 kg)
buljong (3 tärningar)
vatten (1,5 l)
pinjenötter (4 msk)
persilja (2 msk)
citroncest (1 msk)
salt
 
Hetta upp olivolja (8 msk) i en kastrull. Lägg i salladslök, gul lök, vitlök och ingefära samt koka 5 minuter tills grönsakerna har fått fin färg. Tillsätt kummin, koriander, sambal olelek, tomatpuré och låt koka 1 minut. Lägg i morötter samt buljong och vatten och fortsätt koka i 20 minuter.
 
Samtidigt hetta upp olivolja (2 msk) i en mindre stekpanna och rosta på låg värme pinjenötter under 10 minuter. Lägg över i en skål och blanda med persilja, citroncest och salt.
 
När soppa kokat klart häll över hälften i en matberedade och mixa till len konsistens. Under mixningen häll i olivolja (2 msk). Gör så med resten av soppan tills allt är mixat.
 
Servera soppan med pinjenötterna på toppen!
 

Kommentera här: