BÖNOR- & POTATISCHILI

 
 
BÖNOR- & POTATISCHILI
 
Rosta chili (sammanlagt 8-9 st. Jag använde: 2 st torkade chipotle, 3 st röd färsk chili, 2 st grön färsk chili, 2 st habanero) i en stor kastrull 4 minuter.
 
Kör i buljontärningar (2 st), vatten (1 liter), apelsinjuice (2,5 dl), russin (0,5 dl) och låt koka i 15 minuter.
 
Separera chilisarna & russin från vätskan och mixa till slät konsistens.
 
Hetta upp olivolja (2 msk) i en tom, stor kastrull. Lägg i gul lök (1 st) och stek i 4 minuter.
 
Tillsätt vitlök (3 klyftor), kummin (1,5 msk), oregano (2 tsk) och koka 30 sekunder. I med chilipurén, soya (1 msk) och koka 30 sekunder.
 
Sist ha i chilivätskan, krossade tomater (1 burk), potatis i mindre bitar (680 g), kidneybönor (2 burkar), svarta bönor (1 burk) och salt. Koka i 1-1,5 h.
 
Tillsätt vodka (2 smk) och smaka av med salt.
 
Servera med vårlök, avokado och limejuice.
 

Kommentera här: