ROSTAD SÖTPOTATISSALLAD med chutney-vinägrett

 
 
ROSTAD SÖTPOTATISSALLAD med chutney-vinägrett
~ 4 portioner, veganskt, laktos- & glutenfritt
 
Sötpotatis (1 kg)
Olivolja (3 msk)
Salt (1 tsk)
Kummin (1 tsk)
Ingefära, torkad & malen (1 tsk)
Balsamvinäger (3 msk)
Mango chutney (2 msk)
Dijonsenap (1 msk)
Honung (1 msk)
Vitlöksklyfta (1 st)
Olivolja (2 msk)
Russin / tranbär (1,5 dl)
Salladslök,hackad (2 dl)
Nötter, rostade / jag använde paranötter (1,5 dl)
 
Ugn 225 grader. Klä en ugnsform med aluminiumfolie. Skala och skär sötpotatis i kuber. Blanda olivolja, salt, kummin & ingefära. Gnid in potatisen med blandningen. Baka i ugn ca 30 minuter.
 
Samtidigt, blanda vinäger, chutney, senap, honung & vitlök i en skål.
 
Låt potatisen svalna och blanda med dressingen. Servera med rostade nötter.
 
 
1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Ser gott ut :)

Svar: Javisst, sötpotatis är underbart gott!
K.Kowalska

Kommentera här: