Vegansk tapas
I lördags fixade vi ett slags tapas till middag och mello-tittandet. Ljuvligt krämig hummus med grönsaksstavar (selleristjälkar, morötter och paprika), gröna oliver, körsbärstomater och fröknäcke. Både hummusen & fröknäcket är helt gluten- & laktosfria samt veganska.
HUMMUS
Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olivolja och salt.
Garnera med cayennepeppar och olivolja.
FRÖKNÄCKE
Ugn på 175 grader.
Blanda:
mjöl (1 dl / jag använde Teffmjöl)
pumpakärnor (0,5 dl)
solrosfrön (0,5 dl)
linfrön (2 msk)
chiafrön (2 msk)
sesamfrön (2 msk)
Fiberhusk (0,5 msk)
salt (2 krm)
valfria brödkryddor (jag använde anis & kummin)
Hetta upp vatten (2 dl) och olja (1 msk / jag använde kokosolja). Blanda ihop allt och låt stå 10 minuter.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper, fördela blandningen och lägg på ett bakplåtspapper över. Kavla ut till valfri tjocklek och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
Ta ut, skär i bitar och grädda ytterligare 20 minuter. Slå av ugenen och låt brödet svalna med luckan på glänt.
Rött vin och vatten var kvällens dryck.
skriven
Ser riktigt gott ut