Vegansk tapas

 
 
I lördags fixade vi ett slags tapas till middag och mello-tittandet. Ljuvligt krämig hummus med grönsaksstavar (selleristjälkar, morötter och paprika), gröna oliver, körsbärstomater och fröknäcke. Både hummusen & fröknäcket är helt gluten- & laktosfria samt veganska.
 
 
HUMMUS
 
Mixa kikärtor, vitlök, tahini, olivolja och salt.
Garnera med cayennepeppar och olivolja.
 
 
FRÖKNÄCKE 
 
Ugn på 175 grader.
 
Blanda:
mjöl (1 dl / jag använde Teffmjöl)
pumpakärnor (0,5 dl)
solrosfrön (0,5 dl)
linfrön (2 msk)
chiafrön (2 msk)
sesamfrön (2 msk)
Fiberhusk (0,5 msk)
salt (2 krm)
valfria brödkryddor (jag använde anis & kummin)
 
Hetta upp vatten (2 dl) och olja (1 msk / jag använde kokosolja). Blanda ihop allt och låt stå 10 minuter.
 
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper, fördela blandningen och lägg på ett bakplåtspapper över. Kavla ut till valfri tjocklek och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
 
Ta ut, skär i bitar och grädda ytterligare 20 minuter. Slå av ugenen och låt brödet svalna med luckan på glänt.
 
 
Rött vin och vatten var kvällens dryck.
 
1 Elin:

skriven

Ser riktigt gott ut

Svar: Tack! Enkelt och gott :)
K.Kowalska

2 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

ser så gott och fräscht ut :)

Svar: Tack, det är det verkligen!
K.Kowalska

3 josephine Asplund:

skriven

Tack för receptet, och ser gott och nyttigt ut!!!
Lycka till med bloggen och hoppas du får en fin kväll!
Kram <33

Svar: Varsågod, roligt att du hittat hit! Tack och detsamma :)
K.Kowalska

4 Emiza:

skriven

ser gott ut :D

Svar: Oväntat mättande utan kött! Dessutom så goda smaker med vitlök och chili.
K.Kowalska

Kommentera här: