VEGO PIZZA

 
 
Lagade en vegetarisk pizza med botten efter Hanna-hur bra som helst-recept. Mycket av sesamsmak och något knaprig, men inte samma knaser som med vetemjöl.
 
 
PIZZA med vegansk botten & vegetariskt påläg
4 portioner / 1 plåt, vegetarisk gluten- & laktosfri
 
TOMATSÅS
Koka ihop följande:
krossade tomater (1 burk)
gul lök (1 st)
vitlök (efter smak)
chili (efter smak)
olivolja (efter smak)
salt & peppar
 
PESTO
Mixa allt till önskad konsistens:
färsk basilika (1 kruka)
pinjenötter (30 g)
vitlök (efter smak)
olivolja (efter smak)
parmesan (efter smak)
 
Övrig topping:
mozzarellaost (2 st)
ruccolasallad (70 g)
inlagd peperoni (efter smak)
fin olivilja (att ringla över)
 
Botten:
teffmjöl (1,5 dl)
vita sesamfrön (1 dl)
fiberhusk (1 msk)
bakpulver (1 tsk)
örtsalt (0,5 tsk)
ägg (3 st)
nötmjölk (1 dl / använde cashewmjöl)
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och vispa i ägg samt mjölk. Låt jäsa 5 minuter. Bre ut på en plåt på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10 minuter.
 
Bre på tomatsåsen samt lägg på mozzarella och löken som blivit över från tomatsåsen. Grädda minat 15 minuter eller tills den fått fin yta.
 
Servera med ruccola och olivolja.
 
 

Kommentera här: