K.Kowalska

CHOKLAD- & KARDEMUMMAPAJ
 

*

CHOKLAD- & KARDEMUMMAPAJ

Från tidningen Hembakat nr3 år2017

 *

Pajskal: smält 75 g kokosolja & 1 msk honung i en kastrull.

 Blanda detta med 150 g riven kokos & 1 msk kakao.

 Tryck ut smeten i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ pajskalet i kylskåp i ca 30 minuter. Sätt ugn i 175 grader.

 Grädda botten mitt i ugn i ca 15 minuter och låt svalna. 

 Fyllning: värm upp 2 dl kokosgrädde, 0,5 tsk vaniljpulver, 1,5 tsk malen kardemumma & 1 msk honung i en kastrull under omrörning.

 Hacka 125 g mörk choklad (70 % kakaohalt) grovt & rör ihop med kokosgrädden till en slät konsistens. Häll blandningen i pajskalet & låt svalna. Ställ i kylskåpet minst 2 timmar.

Garnera kakan med färska (tinade) hallon & citronmeliss.