CHOKLAD- & KARDEMUMMAPAJ
*
CHOKLAD- & KARDEMUMMAPAJ
Från tidningen Hembakat nr3 år2017
*
Pajskal: smält 75 g kokosolja & 1 msk honung i en kastrull.
Blanda detta med 150 g riven kokos & 1 msk kakao.
Tryck ut smeten i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ pajskalet i kylskåp i ca 30 minuter. Sätt ugn i 175 grader.
Grädda botten mitt i ugn i ca 15 minuter och låt svalna.
Fyllning: värm upp 2 dl kokosgrädde, 0,5 tsk vaniljpulver, 1,5 tsk malen kardemumma & 1 msk honung i en kastrull under omrörning.
Hacka 125 g mörk choklad (70 % kakaohalt) grovt & rör ihop med kokosgrädden till en slät konsistens. Häll blandningen i pajskalet & låt svalna. Ställ i kylskåpet minst 2 timmar.
Garnera kakan med färska (tinade) hallon & citronmeliss.