Chokladbiskvier

CHOKLADBISKVIER • 6 st
Hösten är officiellt här & fika-rutinerna börjar arta sig. Först ut bjuder jag på mina absoluta favoriter: biskvier med chokladfyllning. Väldigt mastiga så man orkar faktiskt bara en…
Botten:
1.5 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 tsk vaniljpulver
1 msk agave-/lönnsirap
1 tsk bakpulver
Ugn 150 grader. Blanda allt till botten och fördela i 6 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna & ställ i frysen 10 minuter.
Hösten är officiellt här & fika-rutinerna börjar arta sig. Först ut bjuder jag på mina absoluta favoriter: biskvier med chokladfyllning. Väldigt mastiga så man orkar faktiskt bara en…
Botten:
1.5 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 tsk vaniljpulver
1 msk agave-/lönnsirap
1 tsk bakpulver
Ugn 150 grader. Blanda allt till botten och fördela i 6 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna & ställ i frysen 10 minuter.
Fyllning:
10 st dadlar
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Mixa allt till fyllningen. Fördela över botten.
10 st dadlar
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Mixa allt till fyllningen. Fördela över botten.
Chokladtäcke:
50 g mörk choklad, använde 85 % kakaohalt
Smält chokladen och ringla över biskvierna. Ställ i frysen och ta ut en stund innan servering.
50 g mörk choklad, använde 85 % kakaohalt
Smält chokladen och ringla över biskvierna. Ställ i frysen och ta ut en stund innan servering.