PEPPARKAKSGRANOLA

PEPPARKAKSGRANOLA •
Det doftar jul hos oss både till vardag & helg numera. Jag och dottern hittade på detta recept på en knaprig & riktigt god granola!
• 2 dl havregryn
• 1 dl puffat bovete
• 1 dl puffad quinoa
• 1 dl mandlar
• 1 dl valnötter
• 0.5 dl pumpakärnor
• 0.5 dl solrosfrön
• 2 msk linfrön
• 2 msk chiafrön
• 2 msk kokosolja
• 2 msk honung
• 1 tsk malen kardemumma
• 1 tsk malen kanel
• 1 tsk malen nejlika
• 1 tsk malen ingefära
Ugn 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Smält kokosolja, rör ner honung & salt.
Blanda alla väl & fördela på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20-25 minuter. Rör om efter ca halva tiden.
Servera till naturell yoghurt eller fil.
Det doftar jul hos oss både till vardag & helg numera. Jag och dottern hittade på detta recept på en knaprig & riktigt god granola!
• 2 dl havregryn
• 1 dl puffat bovete
• 1 dl puffad quinoa
• 1 dl mandlar
• 1 dl valnötter
• 0.5 dl pumpakärnor
• 0.5 dl solrosfrön
• 2 msk linfrön
• 2 msk chiafrön
• 2 msk kokosolja
• 2 msk honung
• 1 tsk malen kardemumma
• 1 tsk malen kanel
• 1 tsk malen nejlika
• 1 tsk malen ingefära
Ugn 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Smält kokosolja, rör ner honung & salt.
Blanda alla väl & fördela på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 20-25 minuter. Rör om efter ca halva tiden.
Servera till naturell yoghurt eller fil.