Sötpotatis, kikärtstopping & tahinidressing

SÖTPOTATIS, KIKÄRTSTOPPING & TAHINIDRESSING • 2-3 portioner

Häromkvällen bläddrade jag i gamla tidningar & fann detta recept. Det kommer från WOMENSHEALTHPOLSKA 2019 & har tre av mina mat-favoriter; sötpotatis - kikärtor - tahini!

BAKAD SÖTPOTATIS:
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
Salt

/ Skrubba potatisen & dela på hälften. Ringla över olivolja & salta. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper & rosta i ugn på 200 grader i 40 minuter.

KIKÄRTSTOPPING:
230 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk kanel
0,5 tsk paprikapulver
1 röd paprika, skivad i mindre bitar
Olivolja att steka i

/ Blanda alla ingredienser i en bunke. Värm olivolja i en stekpanna & rosta kikärtsblandningen i 5 min.

TAHINIDRESSING:
2 msk tahini
1 msk honung
Havssalt
Saft från halv lime
Vatten efter önskad konsistens

/ Blanda allt.

/ Servera den rostade potatisen med kikärtstoppingen & ringla över dressingen. Eventuellt på en bädd av valfri grönsallad.
 
 

Kommentera här: