Sötpotatis, kikärtstopping & tahinidressing
SÖTPOTATIS, KIKÄRTSTOPPING & TAHINIDRESSING • 2-3 portioner
Häromkvällen bläddrade jag i gamla tidningar & fann detta recept. Det kommer från WOMENSHEALTHPOLSKA 2019 & har tre av mina mat-favoriter; sötpotatis - kikärtor - tahini!
BAKAD SÖTPOTATIS:
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
Salt
/ Skrubba potatisen & dela på hälften. Ringla över olivolja & salta. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper & rosta i ugn på 200 grader i 40 minuter.
KIKÄRTSTOPPING:
230 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk kanel
0,5 tsk paprikapulver
1 röd paprika, skivad i mindre bitar
Olivolja att steka i
/ Blanda alla ingredienser i en bunke. Värm olivolja i en stekpanna & rosta kikärtsblandningen i 5 min.
TAHINIDRESSING:
2 msk tahini
1 msk honung
Havssalt
Saft från halv lime
Vatten efter önskad konsistens
/ Blanda allt.
/ Servera den rostade potatisen med kikärtstoppingen & ringla över dressingen. Eventuellt på en bädd av valfri grönsallad.
Häromkvällen bläddrade jag i gamla tidningar & fann detta recept. Det kommer från WOMENSHEALTHPOLSKA 2019 & har tre av mina mat-favoriter; sötpotatis - kikärtor - tahini!
BAKAD SÖTPOTATIS:
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
Salt
/ Skrubba potatisen & dela på hälften. Ringla över olivolja & salta. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper & rosta i ugn på 200 grader i 40 minuter.
KIKÄRTSTOPPING:
230 g kokta kikärtor
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk kanel
0,5 tsk paprikapulver
1 röd paprika, skivad i mindre bitar
Olivolja att steka i
/ Blanda alla ingredienser i en bunke. Värm olivolja i en stekpanna & rosta kikärtsblandningen i 5 min.
TAHINIDRESSING:
2 msk tahini
1 msk honung
Havssalt
Saft från halv lime
Vatten efter önskad konsistens
/ Blanda allt.
/ Servera den rostade potatisen med kikärtstoppingen & ringla över dressingen. Eventuellt på en bädd av valfri grönsallad.
