Soygurt, FOKUS & sötpotatisgryta
SOYGURT + CHOKLADGRANOLA = frukost i samarbete med PLANTI via BUZZADOR.
Soygurt som lägger sig som ett mjukt täcke i magen tillsammans med knastrig granola. Perfekt frukost enligt mig! PLANTI EKO SOYGURT NATURELL får 4/5 då den förutom att sakna syra är len & jättegod.
Recept på veckans CHOKLADGRANOLA:
Ugn 180 grader.
Blanda:
2 dl havregryn
2 dl hackade nötter / använde cashew & valnötter
1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk hela linfrön
2 msk kokosolja / smält
2 msk kakao
2 msk tahini
2 msk vatten
1 tsk flingsalt
Rosta mitt i ugn i 15 min.
Servera till yoghurten & strössla eventuellt över kokoschips & torkad frukt / fikon är supergott!
Soygurt som lägger sig som ett mjukt täcke i magen tillsammans med knastrig granola. Perfekt frukost enligt mig! PLANTI EKO SOYGURT NATURELL får 4/5 då den förutom att sakna syra är len & jättegod.
Recept på veckans CHOKLADGRANOLA:
Ugn 180 grader.
Blanda:
2 dl havregryn
2 dl hackade nötter / använde cashew & valnötter
1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk hela linfrön
2 msk kokosolja / smält
2 msk kakao
2 msk tahini
2 msk vatten
1 tsk flingsalt
Rosta mitt i ugn i 15 min.
Servera till yoghurten & strössla eventuellt över kokoschips & torkad frukt / fikon är supergott!

PADADIRSASANA PRANAYAMA • lugn, fokus, avslappning

SÖTPOTATISGRYTA med POLENTA • i samarbete med SMAKBOX genom BUZZADOR & MRSCHENGS
Stackars bortglömd sötpotatis funnen i kylen fick bli huvudingrediens i kvällens gryta. Hittepå-recept av mig!
Ca 500 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja att steka i
400 g krossade tomater
1 burk kokosmjölk thai red curry
1,5 dl gröna linser
1,5 dl polenta
7,5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 msk olivolja
Koriander fryst/färsk till servering
Hetta upp olja i en kastrull & färsk finhackade lökarna.
Skär sötpotatis i kuber & låt steka med en stund.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk & linser. Låt koka i 20 minuter eller till potatisen är mjuk.
Koka polenta enligt anvisning.
Servera grytan med polenta & koriander på toppen.
Stackars bortglömd sötpotatis funnen i kylen fick bli huvudingrediens i kvällens gryta. Hittepå-recept av mig!
Ca 500 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Rapsolja att steka i
400 g krossade tomater
1 burk kokosmjölk thai red curry
1,5 dl gröna linser
1,5 dl polenta
7,5 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 msk olivolja
Koriander fryst/färsk till servering
Hetta upp olja i en kastrull & färsk finhackade lökarna.
Skär sötpotatis i kuber & låt steka med en stund.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk & linser. Låt koka i 20 minuter eller till potatisen är mjuk.
Koka polenta enligt anvisning.
Servera grytan med polenta & koriander på toppen.
