Soygurt, FOKUS & sötpotatisgryta

SOYGURT + CHOKLADGRANOLA = frukost i samarbete med PLANTI via BUZZADOR.

Soygurt som lägger sig som ett mjukt täcke i magen tillsammans med knastrig granola. Perfekt frukost enligt mig! PLANTI EKO SOYGURT NATURELL får 4/5 då den förutom att sakna syra är len & jättegod.

Recept på veckans CHOKLADGRANOLA:

Ugn 180 grader.

Blanda:
2 dl havregryn 
2 dl hackade nötter / använde cashew & valnötter
1 dl solrosfrön 
1/2 dl pumpakärnor 
2 msk hela linfrön
2 msk kokosolja / smält 
2 msk kakao 
2 msk tahini
2 msk vatten
1 tsk flingsalt

Rosta mitt i ugn i 15 min.

Servera till yoghurten & strössla eventuellt över kokoschips & torkad frukt / fikon är supergott!
 
 
 
PADADIRSASANA PRANAYAMA • lugn, fokus, avslappning
 
 
 
SÖTPOTATISGRYTA med POLENTA • i samarbete med SMAKBOX genom BUZZADOR & MRSCHENGS

Stackars bortglömd sötpotatis funnen i kylen fick bli huvudingrediens i kvällens gryta. Hittepå-recept av mig!

Ca 500 g potatis 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor 
Rapsolja att steka i
400 g krossade tomater
1 burk kokosmjölk thai red curry
1,5 dl gröna linser 
1,5 dl polenta
7,5 dl vatten
1 grönsaksbuljong 
2 msk olivolja 
Koriander fryst/färsk till servering 

Hetta upp olja i en kastrull & färsk finhackade lökarna.

Skär sötpotatis i kuber & låt steka med en stund.

Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk & linser. Låt koka i 20 minuter eller till potatisen är mjuk.

Koka polenta enligt anvisning.

Servera grytan med polenta & koriander på toppen. 

 

Kommentera här: