Tant Karolinas bästa kakor
Tant Karolinas bästa kakor •
NÖTKAKOR • 10 st, Ugn 170 grader
Rör ihop:
2,5 dl havregryn
2 dl nötsmör / varierar mellan cashew & jordnötter
0,5 dl agavesirap
4 msk havremjölk / annan vegomjölk funkar också
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Forma till bollar,tryck ut på en plåt & baka i 14 minuter.
Rör ihop:
2,5 dl havregryn
2 dl nötsmör / varierar mellan cashew & jordnötter
0,5 dl agavesirap
4 msk havremjölk / annan vegomjölk funkar också
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Forma till bollar,tryck ut på en plåt & baka i 14 minuter.
CHOKLADKAKOR • 10 st, Ugn 200 grader
Mixa:
1,5 dl cashewnötter
9-10 dadlar
1 ägg
3 msk kakao
1 msk vatten
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fördela på plåten & grädda i 6-8 minuter / beroende på hur kladdiga kakor som önskas.
Mixa:
1,5 dl cashewnötter
9-10 dadlar
1 ägg
3 msk kakao
1 msk vatten
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fördela på plåten & grädda i 6-8 minuter / beroende på hur kladdiga kakor som önskas.
