Morotssoppa & paleoknäcke
MOROTSSOPPA serverat med PALEOKNÄCKE • recept från UNDER VÅRT TAK
MOROTSSOPPA 4-6 portioner
1 kg morötter
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 chili
7 dl vatten
2,5 dl kokosmjölk
1 msk citronsaft
Till servering: Persilja & havssalt
Skär morötter, lök, vitlök & chili i mindre bitar och koka i vatten tills allt blir mjukt.
Mixa och tillsätt kokosmjölk och citronsaft.
MOROTSSOPPA 4-6 portioner
1 kg morötter
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 chili
7 dl vatten
2,5 dl kokosmjölk
1 msk citronsaft
Till servering: Persilja & havssalt
Skär morötter, lök, vitlök & chili i mindre bitar och koka i vatten tills allt blir mjukt.
Mixa och tillsätt kokosmjölk och citronsaft.

PALEOKNÄCKE ca 12 bitar
2 dl mandelmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,25 dl sesamfrön
1 tsk havssalt
1 äggvita
Ugn 150 grader.
Mixa allt och fördela/kavla ut på en plåt med bakplåtspapper. Skär ut önskad mängd bitar.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.