GRANOLA på nötter, mullbär, kokos, kanel & kardemumma

GRANOLA på nötter, mullbär, kokos, kanel & kardemumma •
1 burk / 10 portioner:
• 1.5 dl sötmandel
• 1.5 dl valnötter
• 0.5 dl solrosfrön
• 0.5 dl pumpakärnor
• 1.5 msk kokosolja, smält
• 1.5 msk vatten
• 0.5 msk kanel / annan krydda
• 0.5 msk kardemumma / annan krydda
• 0.5 tsk havssalt
• 0.5 msk vaniljpulver
• 1 dl kokoschips, rostade
• 1 dl mullbär / annan torkad frukt
Aktivera nötterna: häll över vatten och lite salt, låt stå över natten.
Ugn 160 grader.
Häll av vattnet från nötterna och mixa i resterande ingredienser - förutom kokos & bär.
Rosta i ugnen 30 minuter. Låt svalna av och blanda i bär & kokos.
Servera med valfri yoghurt eller fil.
1 burk / 10 portioner:
• 1.5 dl sötmandel
• 1.5 dl valnötter
• 0.5 dl solrosfrön
• 0.5 dl pumpakärnor
• 1.5 msk kokosolja, smält
• 1.5 msk vatten
• 0.5 msk kanel / annan krydda
• 0.5 msk kardemumma / annan krydda
• 0.5 tsk havssalt
• 0.5 msk vaniljpulver
• 1 dl kokoschips, rostade
• 1 dl mullbär / annan torkad frukt
Aktivera nötterna: häll över vatten och lite salt, låt stå över natten.
Ugn 160 grader.
Häll av vattnet från nötterna och mixa i resterande ingredienser - förutom kokos & bär.
Rosta i ugnen 30 minuter. Låt svalna av och blanda i bär & kokos.
Servera med valfri yoghurt eller fil.