TIRAMISU på digestivekex

TIRAMISU på digestivekex •
Knasigare och barnvänligare variant på den klassiska efterrätten. Serverade denna till nyårs och man höll sig mätt enda till 12-slaget!
3 dl grädde
4 äggulor
500 g mascarpone (2 pkt)
8 msk kaffe
200 g digestivekex
Kakao till servering
• Vispa äggulor och grädde för sig.
• Rör ned grädde i äggulorna. Tillsätt mascarponen.
• Smula häften av kexen i en avlång form och ringla över häften av kaffet. Fördela hälften av smeten.
• Upprepa föregående steg och ställ in formen i frysen.
• Ta ut några timmar innan servering och strössla på kakao.
Knasigare och barnvänligare variant på den klassiska efterrätten. Serverade denna till nyårs och man höll sig mätt enda till 12-slaget!
3 dl grädde
4 äggulor
500 g mascarpone (2 pkt)
8 msk kaffe
200 g digestivekex
Kakao till servering
• Vispa äggulor och grädde för sig.
• Rör ned grädde i äggulorna. Tillsätt mascarponen.
• Smula häften av kexen i en avlång form och ringla över häften av kaffet. Fördela hälften av smeten.
• Upprepa föregående steg och ställ in formen i frysen.
• Ta ut några timmar innan servering och strössla på kakao.